Tipuri de date privind locația utilizate de Google

Ce tipuri de locații folosiți pe Google?

Este posibil să colectăm și să folosim câteva tipuri de informații privind locația – în funcție de produsele și funcțiile pe care le utilizați – pentru a vă oferi o experiență mai utilă pe Google.

Informațiile implicite privind locația sunt informații care nu ne indică unde se află dispozitivul dvs., ci ne determină să presupunem că vă interesează locația respectivă sau că este posibil să vă aflați acolo. Un exemplu de informații implicite privind locația ar fi un termen de căutare introdus manual pentru o anumită locație. Informațiile implicite privind locația sunt utilizate într-o varietate de modalități. De exemplu, dacă introduceți textul „Turnul Eiffel”, presupunem că doriți să vedeți informații despre locațiile aflate în zona Parisului și putem folosi această presupunere ca să vă oferim recomandări privind locațiile din zonă.

Când folosiți sau interacționați cu un produs Google, dispozitivul trimite la Google informații explicite privind locația, care ne dau posibilitatea să vă punem la dispoziție serviciul respectiv. Informațiile explicite privind locația conțin informații despre locația dvs. sau a dispozitivului pe baza senzorilor dispozitivului, a semnalului GPS sau a rețelei Wi-Fi. De asemenea, folosim adresa IP, care este trimisă de obicei împreună cu informațiile despre traficul de internet. Fiecărui dispozitiv conectat la internet i se atribuie un număr cunoscut ca adresă de protocol de internet (IP). De obicei, aceste numere sunt atribuite pe zone geografice. Adesea, adresa IP poate fi folosită pentru a identifica zona geografică din care se conectează un dispozitiv la internet și pentru a vă oferi limba potrivită pentru termenii de căutare. Unele produse, cum ar fi navigarea pas cu pas din Google Maps pentru mobil, au nevoie de informații exacte privind locația. În cazul acestor produse, trebuie de obicei să activați serviciile de localizare bazate pe dispozitiv, care folosesc informații cum ar fi semnalele GPS, senzorii dispozitivului, punctele de acces Wi-Fi și codurile turnurilor de telefonie mobilă, care pot fi utilizate pentru a calcula sau a estima locația exactă. Puteți opta oricând pentru dezactivarea serviciilor de localizare bazate pe dispozitiv.

Ce este Istoricul locațiilor?

Istoricul locațiilor este o setare la nivel de cont Google care salvează locurile în care mergeți cu fiecare dispozitiv pe care v-ați conectat pentru a vă oferi hărți personalizate, recomandări în funcție de locațiile vizitate, ajutor pentru găsirea telefonului, traficul în timp real atunci când faceți naveta și multe altele. În mod prestabilit, Istoricul locațiilor este dezactivat pentru contul Google. Ca să activați Istoricul locațiilor pentru contul Google trebuie să vă înscrieți. Apoi puteți oricând să îl dezactivați cu ajutorul opțiunilor privind activitatea din contul Google. Dvs. decideți ce informații sunt salvate în Istoricul locațiilor și îl puteți șterge oricând, total sau parțial, cu ajutorul Cronologiei.

Istoricul locațiilor va conține informațiile privind locația pe care Google le primește de la funcția Raportarea locației, o setare la nivel de dispozitiv care permite ca acesta să trimită la Google date despre locație, care sunt folosite în Istoricul locațiilor.

Dacă aveți mai multe dispozitive pe care vă conectați cu contul Google, puteți alege să raportați locația de pe anumite dispozitive sau de pe toate dispozitivele. În cazul în care nu doriți ca anumite dispozitive mobile conectate să contribuie la Istoricul locațiilor, puteți să le dezactivați din setările pentru Raportarea locației de pe dispozitiv. Aflați mai multe

Cum este folosit Istoricul locațiilor pe platforma Google?

Istoricul locațiilor ajută Google să vă ofere mai multe funcții personalizate în produsele și serviciile sale. Această personalizare poate lua diferite forme, în funcție de ce faceți și de produsul Google pe care îl folosiți. De exemplu, Google Foto poate folosi Istoricul locațiilor ca să adauge context la fotografiile pe care le-ați făcut și să vă ajute să găsiți mai ușor fotografii atunci când vreți să le arătați prietenilor și familiei. În plus, Istoricul locațiilor ajută Google să afle informații, de exemplu, despre navetă, și să ofere sugestii cu privire la momentul ideal în care să porniți spre casă în ziua respectivă.

Cum este folosit Istoricul locațiilor în anunțuri?

Istoricul locațiilor poate fi folosit pentru a stabili ce anunțuri vi se afișează și pentru a măsura eficiența publicității. De exemplu, pentru a face anunțurile mai relevante, în cazul în care ați activat Istoricul locațiilor și frecventați stațiunile de schi, este posibil să vedeți ulterior un anunț pentru echipamente de schi atunci când urmăriți un videoclip pe YouTube. De asemenea, Google folosește Istoricul locațiilor în mod anonimizat și cumulat pentru a ajuta advertiserii să măsoare frecvența cu care o campanie de anunțuri online generează trafic în magazinele fizice sau pe proprietățile acestora. Nu trimitem advertiserilor Istoricul locațiilor sau alte informații de identificare.

Cum pot gestiona Istoricul locațiilor?

Puteți consulta și gestiona informațiile din Istoricul locațiilor cu ajutorul funcției Cronologie din Google Maps, care este disponibilă atât pentru utilizatorii de dispozitive mobile, cât și pentru utilizatorii de computere. Utilizatorii funcției Cronologie pot să modifice anumite intrări din Istoricul locațiilor, să șteargă informații din anumite intervale de timp sau să șteargă toate intrările din Istoricul locațiilor. Aflați mai multe

În plus, puteți întrerupe oricând Istoricul locațiilor. Această setare nu afectează alte servicii de localizare de pe dispozitiv, cum ar fi Serviciile de localizare Google și Găsește-mi dispozitivul. Anumite date privind locația pot fi salvate în cadrul activității dvs. în alte servicii, cum ar fi Căutarea Google și Maps. Această acțiune se va aplica tuturor dispozitivelor asociate contului dvs. Google care au trimis în trecut locația la Google.

Dacă doriți să exportați Istoricul locațiilor din Google, vă puteți descărca datele de aici. În cazul în care doriți să ștergeți complet Istoricul locațiilor, puteți face acest lucru dacă urmați pașii de aici.

Cum îmi dau seama dacă Istoricul locațiilor este activat?

Istoricul locațiilor este o setare la nivel de cont pe care trebuie să o activați înainte ca locațiile pe care le vizitați să fie salvate în contul dvs. Google. Puteți să examinați oricând setările pentru a afla dacă ați activat Istoricul locațiilor. Aflați mai multe