Hogyan használja fel a Google az Ön adatait, amikor a partnereink webhelyeit vagy alkalmazásait használja?

Számos webhely használja a Google technológiai megoldásait tartalma fejlesztéséhez, valamint ahhoz, hogy a tartalmat a továbbiakban is ingyenesen tudja biztosítani. Amikor felkeres egy olyan webhelyet, amely a hirdetési termékeinket (például az AdSense szolgáltatást), közösségi termékeinket (például +1-gombot) vagy elemzőeszközeinket (Google Analytics) használja, akkor böngészője automatikusan elküld bizonyos adatokat a Google-nak. Ide tartozik például az éppen felkeresett oldal internetes címe, valamint az Ön IP-címe is. Emellett cookie-kat is beállíthatunk böngészőjében, vagy beolvashatjuk a már ott lévő cookie-kat.

Ehhez hasonló módon a Google-lal partneri viszonyban álló alkalmazások olyan információkat küldhetnek nekünk, mint az alkalmazás neve, valamint egy azonosító, melynek segítségével meghatározhatjuk, hogy mely hirdetéseket jelenítettük már meg eszközének egyéb alkalmazásaiban. Ha bejelentkezett Google-fiókjába, akkor (fiókbeállításaitól függően) ezeket az információkat hozzáadhatjuk fiókjához; ebben az esetben személyes adatként kezeljük őket.

Hogyan használjuk fel a böngésző által küldött adatokat?

Amikor Google-technológiákat használó webhelyeket vagy alkalmazásokat keres fel, felhasználhatjuk az adott webhelyektől és alkalmazásoktól származó információkat, például:

  • A hirdetések hatékonyabbá tétele
  • Küldjön hirdetéstevékenységi jelentéseket a hirdetők és a hirdetést megjelenítő webhelyek számára, valamint biztosítsa, hogy az adott webhelyek megjelenítőinek kifizetése megtörténjen
  • Annak elősegítése, hogy a Google Analytics szolgáltatást használó webhely- és alkalmazástulajdonosok megismerjék, a látogatók miként használják webhelyeiket vagy alkalmazásaikat
  • A felhasználók Google+-élményének javítása
  • A csalás és egyéb biztonsági kockázatok észlelése és az azokkal szembeni védelem a felhasználók és partnerek megóvása érdekében
  • Jogi kötelezettségeink teljesítése
  • Termékeink javítása

Hogyan felügyelheti a Google számára küldött adatokat?

Keresse fel a Google Biztonsági Központját, ahol tippeket és tanácsokat találhat azzal kapcsolatban, hogy miként őrizheti meg biztonságát és kezelheti adatait az interneten.

Például a következőképpen felügyelheti, hogy böngészője milyen adatokat oszt meg, amikor Ön igénybe veszi a Google-szolgáltatásokat – vagy kapcsolatba kerül a Google-szolgáltatásokkal – a Google-partnerek webhelyein az interneten:

  • A hirdetésbeállítások segítségével szabályozhatja, hogy milyen Google-hirdetések jelenjenek meg Önnek az interneten. Megtudhatja, hogyan történik a hirdetések kiválasztása az Ön számára, hogyan kapcsolhatja ki a hirdetések személyre szabását, illetve hogy miként tilthat le bizonyos hirdetőket. További információk a hirdetésről.
  • Ha bejelentkezett Google-fiókjába, akkor (fiókbeállításaitól függően) lehetősége nyílik arra, hogy megtekintse és szerkessze azon információk egy részét, amelyeket az Ön által felkeresett webhelyekről és alkalmazásokból gyűjtünk.
  • Az interneten számos webhely használja a Google Analytics szolgáltatást annak megismeréséhez, hogy a felhasználók hogyan használják webhelyeiket vagy alkalmazásaikat. Ha nem szeretné, hogy a Google Analytics megvizsgálja a böngészőjét, telepítse a Google Analytics-böngészőbővítményt. További információ a Google Analytics szolgáltatásról és az adatvédelemről.
  • A Google megkönnyíti, hogy ismerősei figyelmébe ajánlja azt, amit arra érdemesnek tart – például úgy, hogy a tetszését elnyerő tartalmon elhelyezett +1 gombra kattint. Előfordulhat, hogy egyes +1-ei esetében a hirdetésben megjelenik a neve és Google+-profilfotója is, de ha nem szeretne hirdetésekben szerepelni, akkor kikapcsolhatja ezt a funkciót. Google+-profilja +1 lapján pedig valamennyi +1-értékelését megtekintheti és módosíthatja. További információ arról, hogy hol találja a +1 lapot.
  • A Chrome inkognitó módjával úgy böngészhet az interneten, hogy a böngésző a weboldalakat és fájlokat nem rögzíti a böngészési előzményekben. Miután bezárta az összes inkognitóablakot, a cookie-k törlődnek, könyvjelzőit és beállításait pedig addig tárolja a böngésző, ameddig Ön nem törli őket. További információ a cookie-król.