Com utilitza Google la informació dels llocs web o de les aplicacions que utilitzen els nostres serveis

Molts llocs web i moltes aplicacions fan servir els serveis de Google per millorar el seu contingut i oferir-lo de manera gratuïta. Quan aquests llocs web i aquestes aplicacions integren els nostres serveis, comparteixen informació amb Google.

Per exemple, quan visiteu un lloc web que utilitza serveis publicitaris com AdSense, que inclou eines d'anàlisi com Google Analytics o que té inserit contingut de vídeo de YouTube, el vostre navegador web envia automàticament determinades dades a Google. Rebem l'URL de la pàgina que esteu consultant i la vostra adreça IP. També podem establir galetes al vostre navegador o llegir les que ja hi tingueu. Les aplicacions que utilitzen els serveis publicitaris de Google també comparteixen informació amb Google, com ara el nom de l'aplicació i un identificador únic per a la publicitat.

Google utilitza la informació que els llocs web i les aplicacions comparteixen per oferir els seus serveis, mantenir-los i millorar-los; per mesurar l'eficàcia de la publicitat; per protegir els usuaris contra el frau i l'abús, i per personalitzar el contingut i els anuncis que veieu tant a Google com als llocs web i a les aplicacions dels nostres partners. Consulteu la Política de privadesa per obtenir més informació sobre com processem les dades per a cadascuna d'aquestes finalitzats i la pàgina Publicitat per obtenir més informació sobre els anuncis de Google, sobre com fem servir la vostra informació en el context de la publicitat i sobre quant temps emmagatzema Google aquesta informació.

Personalització d'anuncis

Si la personalització d'anuncis està activada, Google utilitzarà la vostra informació per fer que els anuncis us siguin més útils. Per exemple, suposem que un lloc web en què es venen bicicletes de muntanya utilitza els serveis publicitaris de Google. Després d'haver-lo visitat, pot ser que vegeu algun anunci de bicicletes de muntanya en un altre lloc web en què es mostrin anuncis publicats per Google.

Si la personalització d'anuncis està desactivada, Google no recopilarà ni utilitzarà la vostra informació per crear un perfil d'anuncis ni per personalitzar els anuncis que us mostra. Per tant, continuareu veient anuncis, però és possible que no us siguin tan útils. Els anuncis es continuaran basant en el tema del lloc web o de l'aplicació que esteu mirant, en els vostres termes de cerca actuals o en la vostra ubicació general, però no en els vostres interessos ni en el vostre historial de cerca o de navegació. Tanmateix, la vostra informació es pot continuar utilitzant per a les altres finalitats esmentades més amunt, com ara mesurar l'eficàcia de la publicitat i protegir-vos contra el frau i l'abús.

Quan interaccioneu amb un lloc web o una aplicació que utilitza els serveis de Google, és possible que se us pregunti si voleu veure anuncis personalitzats de proveïdors d'anuncis, inclòs Google. Independentment del que trieu, Google no personalitzarà els anuncis que veieu si l'opció de personalització d'anuncis està desactivada o si el vostre compte no compleix els requisits per mostrar anuncis personalitzats.

Per controlar la informació que utilitzem per mostrar-vos anuncis, aneu a la secció Configuració d'anuncis.

Com podeu controlar la informació que Google recopila en aquests llocs web i en aquestes aplicacions

A continuació us expliquem algunes maneres de controlar la informació que el vostre dispositiu comparteix quan visiteu llocs web i aplicacions que utilitzen els serveis de Google o quan hi interaccioneu:

  • A la secció Configuració d'anuncis podeu controlar els anuncis que veieu als serveis de Google (com ara la Cerca de Google o YouTube) o en llocs web i aplicacions que no són de Google però que n'utilitzen els serveis publicitaris. També hi podeu obtenir informació sobre com es personalitzen els anuncis i com podeu desactivar-ne la personalització i bloquejar determinats anunciants.
  • En funció de la configuració del vostre compte de Google, i sempre que hi tingueu la sessió iniciada, a la pàgina La meva activitat podeu veure i controlar les dades que es creen quan feu servir els serveis de Google, inclosa la informació que recopilem dels llocs web i de les aplicacions que heu visitat. Podeu consultar les dades per data i per tema, així com suprimir una part o la totalitat de la vostra activitat.
  • Molts propietaris de llocs web i d'aplicacions utilitzen Google Analytics per entendre com els visitants interaccionen amb els seus llocs web i les seves aplicacions. Si no voleu que Analytics es faci servir al vostre navegador, podeu instal·lar el complement de Google Analytics per al navegador. Obteniu més informació sobre Google Analytics i la privadesa.
  • El mode d'incògnit de Chrome us permet navegar pel web sense que les pàgines web i els fitxers quedin registrats a l'historial del vostre compte o navegador (tret que decidiu iniciar la sessió). Les galetes se suprimeixen en tancar totes les finestres i les pestanyes del mode d'incògnit, mentre que les adreces d'interès i la configuració queden emmagatzemades fins que no les suprimiu. Obteniu més informació sobre les galetes.
  • Molts navegadors, inclòs Chrome, us permeten bloquejar les galetes de tercers. També podeu esborrar les galetes existents del navegador. Obteniu més informació sobre com podeu gestionar les galetes a Chrome.