Googlen tietosuojakäytäntö

Kun käytät palveluitamme, luotat että käsittelemme tietojasi asianmukaisesti. Ymmärrämme, että tämä on suuri vastuu ja työskentelemme kovasti suojellaksemme tietojasi ja pitääksemme ne sinun hallinnassasi.

Tietosuojakäytännön tarkoituksena on auttaa sinua ymmärtämään, mitä tietoja keräämme, miksi keräämme niitä ja miten voit päivittää, hallinnoida, siirtää ja poistaa niitä.

Voimassa 25. toukokuuta 2018 alkaen | Arkistoidut versiot | Lataa PDF

Luomme valikoiman palveluita, jotka auttavat miljoonia ihmisiä päivittäin tutkimaan ja olemaan yhteydessä maailman kanssa uusilla tavoilla. Esimerkkejä palveluistamme:

  • Google-sovellukset, ‑sivustot ja ‑laitteet, esim. Haku, YouTube ja Google Home
  • Alustat, esim. Chrome-selain ja Android-käyttöjärjestelmä
  • Kolmansien osapuolten sovelluksiin ja sivustoihin integroidut tuotteet, esim. mainokset ja upotetut Google Maps ‑kartat

Voit käyttää palveluitamme monilla eri tavoilla yksityisyytesi hallinnointiin. Voit esimerkiksi luoda Google-tilin, jos haluat luoda ja hallinnoida sisältöä, kuten sähköposteja ja valokuvia, tai nähdä osuvampia hakutuloksia. Voit myös käyttää useita Google-palveluita kirjautumatta tai luomatta tiliä, esim. hakea Googlesta tai katsoa YouTube-videoita. Voit myös halutessasi selata verkkoa yksityisesti käyttämällä Chromea incognito-tilassa. Voit säätää tietosuoja-asetuksiasi kaikissa palveluissamme ja valita, mitä tietoja keräämme ja kuinka käytämme tietojasi.

Asioiden selventämiseksi olemme lisänneet esimerkkejä, tarkentavia videoita ja tärkeiden termien määritelmiä. Jos sinulla on kysyttävää tästä Tietosuojakäytännöstä, voit ottaa meihin yhteyttä.

Googlen keräämät tiedot

Haluamme sinun ymmärtävän, millaisia tietoja keräämme käyttäessäsi palveluitamme

Keräämme tietoja tarjotaksemme kaikille käyttäjillemme parempia palveluita. Selvitämme sinusta perusasioita, kuten kielesi, ja myös monimutkaisempia asioita, kuten mitä mainoksia pidät hyödyllisimpinä, keihin pidät eniten yhteyttä verkossa ja mistä YouTube-videoista mahdollisesti pidät. Google keräämät tiedot ja niiden käyttö riippuu siitä, kuinka käytät palveluitamme ja niiden tietosuojahallintaa.

Kun et ole kirjautunut Google-tilille, tallennamme keräämämme tiedot yksilöllisillä tunnisteilla. Tunnisteet on sidottu selaimeen, sovellukseen tai käyttämääsi laitteeseen. Tämä auttaa meitä esimerkiksi pitämään saman kieliasetuksen selauskerrasta toiseen.

Kun olet kirjautuneena sisään, keräämme myös Google-tilillesi tallennettavia tietoja, joita käsittelemme henkilötietoina.

Luomasi tai kertomasi asiat

Kun luot Google-tilin, annat meille henkilötietoja, joihin sisältyy nimesi ja salasanasi. Voit myös halutessasi lisätä tilillesi puhelinnumeron tai maksutiedot. Vaikka et olisi kirjautunut Google-tilille, voit halutessasi antaa meille tietoja, esimerkiksi sähköpostiosoitteen, saadaksesi uutisia palveluistamme.

Keräämme myös sisältöä, jota luot, siirrät tai vastaanotat muilta palveluissamme. Tämä sisältää esimerkiksi kirjoittamasi ja vastaanottamasi sähköpostit, tallentamasi kuvat ja videot, luomasi dokumentit ja taulukot sekä YouTube-videoihin kirjoittamasi kommentit.

Tiedot, joita keräämme käyttäessäsi palveluitamme

Sovelluksesi, selaimesi ja laitteesi

Keräämme tietoja sovelluksista, selaimista ja laitteista, joilla käytät Google-palveluita. Tämä auttaa meitä esimerkiksi tarjoamaan automaattisia tuotepäivityksiä ja himmentämään näyttöä akun ollessa vähissä.

Kerättyjä tietoja ovat esimerkiksi yksilölliset tunnisteet, selaimen tyyppi ja asetukset, laitteen tyyppi ja asetukset, käyttöjärjestelmä, mobiiliverkon tiedot, mukaan lukien operaattorin nimi ja puhelinnumero, sekä sovelluksen versionumero. Keräämme tietoja myös sovellustesi, selaintesi ja laitteidesi vuorovaikutuksesta palveluidemme kanssa. Näitä tietoja ovat esimerkiksi IP-osoitteet, kaatumisraportit, järjestelmän toiminta sekä pyyntösi päivämäärä, aika ja viittaava URL-osoite.

Keräämme nämä tiedot, kun laitteellasi oleva Google-palvelu ottaa yhteyttä palvelimiimme – esimerkiksi kun asennat sovelluksen Play Kaupasta tai kun palvelu tarkastaa automaattiset päivitykset. Jos käytät Google-sovelluksia sisältävää Android-laitetta, laitteesi ottaa ajoittain yhteyttä Googlen palvelimiin ja antaa tietoja laitteestasi ja yhteydestäsi palveluihin. Näihin tietoihin kuuluvat esimerkiksi laitteesi tyyppi, operaattorin nimi, kaatumisraportit ja asennetut sovellukset.

Toimintasi

Keräämme tietoja palveluissamme tekemistäsi asioista, ja käytämme näitä tietoja esim. suositellaksemme YouTube-videota, josta uskomme sinun pitävän. Esimerkkejä keräämistämme toimintatiedoista:

Jos käytät palveluitamme puheluiden soittamiseen ja vastaanottamiseen sekä viestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen, saatamme kerätä puhelulokitietoja, kuten puhelinnumerosi, soittajan numeron, vastaanottajan numeron, soitonsiirtonumerot, puhelujen ja viestien kellonajat ja päivämäärät, puhelujen kestot, reititystiedot ja puhelujen tyypit.

Siirtymällä Google-tilillesi löydät sinne tallennetut toimintatiedot ja voit hallinnoida niitä.

Sijaintitietosi

Keräämme sijaintitietojasi käyttäessäsi palveluitamme, mikä auttaa meitä tarjoamaan ominaisuuksia, kuten esimerkiksi ajo-ohjeita viikonloppureissulle tai lähelläsi näytettävien elokuvien esitysaikoja.

Sijaintisi voidaan määrittää vaihtelevalla tarkkuudella seuraavilla keinoilla:

Keräämämme sijaintidatan tyypit riippuvat osittain laitteestasi ja tiliasetuksistasi. Voit esimerkiksi ottaa Android-laitteesi sijainnin käyttöön tai poistaa sen käytöstä laitteen Asetukset-sovelluksessa. Voit myös ottaa Sijaintihistorian käyttöön, jos haluat tallentaa ja hallinnoida sijaintitietojasi tililläsi.


Joissain tilanteissa Google kerää tietoja sinusta myös yleisesti käytettävistä lähteistä. Esimerkiksi jos nimesi näkyy paikallisessa sanomalehdessä, Googlen hakukone voi indeksoida artikkelin ja näyttää sen muille, jotka hakevat nimeäsi. Saatamme myös kerätä sinua koskevia tietoja luotettavilta yhteistyökumppaneilta, mukaan lukien markkinointikumppaneilta, jotka antavat meille tietoja potentiaalisista asiakkaista, ja tietoturvakumppaneilta, joiden tietojen avulla voimme suojautua väärinkäytöksiltä. Saamme tietoja myös mainostajilta voidaksemme tarjota mainonta- ja tutkimuspalveluita heidän puolesta.

Käytämme tietojen keräämiseen ja tallentamiseen useita erilaisia tekniikoita, esim. evästeitä, pikselitageja, paikallista tallennustilaa, kuten selaimen verkkotallennustilaa tai sovellustietojen välimuistia, tietokantoja ja palvelinlokeja.

Miksi Google kerää dataa

Rakennamme datan avulla parempia palveluita

Käytämme kaikista palveluistamme keräämäämme dataa seuraaviin tarkoituksiin:

Palveluiden tarjoaminen

Käytämme tietojasi palveluidemme toimittamiseen, eli esim. käsittelemme hakemiasi termejä palauttaaksemme tuloksia tai autamme sinua jakamaan sisältöä ehdottamalla vastaanottajia yhteystiedoistasi.

Palveluiden ylläpito ja parantaminen

Käytämme tietojasi myös sen varmistamiseen, että palvelumme toimivat tarkoitetulla tavalla, esim. seuraamalla palvelukatkoksia tai tekemällä vianetsinnän ilmoittamistasi ongelmista. Lisäksi käytämme tietojasi palveluidemme parantamiseen – esimerkiksi useimmiten väärinkirjoitettujen hakusanojen tietäminen auttaa meitä parantamaan eri palveluissamme käytettyjä oikeinkirjoitusominaisuuksia.

Uusien palvelujen kehittäminen

Käytämme nykyisistä palveluista keräämiämme tietoja uusien kehittämiseen. Esimerkiksi ihmisten valokuvien järjestelytapojen analysointi Picasassa, Googlen ensimmäisessä valokuvasovelluksessa, auttoi Google Kuvien suunnittelussa ja julkaisussa.

Räätälöityjen palveluiden, kuten sisällön ja mainosten, tarjoaminen

Käytämme keräämiämme tietoja palveluiden räätälöintiin juuri sinulle esim. tarjoamalla suosituksia, yksilöityä sisältöä ja räätälöityjä hakutuloksia. Esimerkiksi Tietosuojatarkistus tarjoaa tietoturvavinkkejä, jotka on mukautettu Google-tuotteiden käyttötapaasi. Lisäksi Google Play käyttää tietoja esim. asentamistasi sovelluksista ja katsomistasi YouTube-videoista ehdottaakseen sinulle uusia sovelluksia, joista saatat pitää.

Asetuksistasi riippuen saatamme myös näyttää kiinnostuksen kohteisiisi perustuvia räätälöityjä mainoksia. Jos esimerkiksi käytät hakusanaa "maastopyörät", saatat nähdä toisella Google-mainoksia näyttävällä sivustolla mainoksen urheiluvarusteista. Mainosasetuksissa voit hallinnoida, mitä tietoja käytämme mainosten näyttämiseen sinulle.

  • Emme näytä sinulle räätälöityjä mainoksia, jotka perustuvat arkaluontoisiin aihepiireihin, kuten rotuun, uskontoon, seksuaaliseen suuntautumiseen tai terveydentilaan.
  • Emme jaa mainostajille tietoja, joiden perusteella sinut voidaan tunnistaa, esim. nimeä tai sähköpostiosoitetta, ellet pyydä meitä tekemään niin. Jos esimerkiksi näet läheisen kukkakaupan mainoksen ja valitset Soita napauttamalla ‑painikkeen, yhdistämme puhelun ja saatamme jakaa puhelinnumerosi kukkakaupalle.

Tulosten mittaaminen

Käytämme dataa analysointiin ja mittaamiseen ymmärtääksemme, kuinka palveluitamme käytetään. Analysoimme esimerkiksi dataa vierailuistasi sivustoillamme optimoidaksemme tuotesuunnittelua. Käytämme lisäksi dataa mainosten klikkauksista kertoaksemme mainostajille, kuinka hyvin heidän mainoskampanjansa ovat toimineet. Käytämme tähän useita eri työkaluja, esim. Google Analyticsia. Kun käyt Google Analyticsia käyttävillä sivustoilla, Google ja Google Analytics ‑asiakas saattavat linkittää tietoja toiminnastasi kyseisellä sivustolla ja muilla mainospalveluitamme käyttävillä sivustoilla.

Kommunikointi kanssasi

Käytämme keräämiämme tietoja, esim. sähköpostiosoitettasi, ottaaksemme suoraan yhteyttä sinuun. Saatamme esimerkiksi lähettää ilmoituksen havaitessamme epäilyttävää toimintaa, esim. Google-tilille kirjautumisyrityksen epätavallisesta sijainnista. Tai voimme ilmoittaa sinulle tulevista muutoksista tai parannuksista palveluihimme. Jos otat yhteyttä Googleen, säilytämme tallenteen pyynnöstäsi ratkaistaksemme mahdollisesti kokemiasi ongelmia.

Googlen, sen käyttäjien ja yleisön suojelu

Käytämme tietoja auttaaksemme parantamaan palveluidemme turvallisuutta ja luotettavuutta. Tähän kuuluu Googlea, käyttäjiämme tai yleisöä mahdollisesti vahingoittavien petosten, väärinkäytösten, tietoturvariskien ja teknisten ongelmien havaitseminen ja ehkäiseminen sekä niihin vastaaminen.


Käytämme eri tekniikoita tietojesi käsittelyyn näihin tarkoituksiin. Käytämme automatisoituja järjestelmiä, jotka analysoivat sisältöäsi tarjotakseen sinulle esim. yksilöityjä hakutuloksia, räätälöityjä mainoksia tai muita ominaisuuksia, jotka on räätälöity sen perusteella, miten käytät palveluitamme. Lisäksi analysoimme sisältöäsi voidaksemme havaita väärinkäytöksiä, esim. roskasisältöä, haittaohjelmia ja laitonta sisältöä. Käytämme myös algoritmeja toistuvien mallien löytämiseen datasta. Google Kääntäjä esimerkiksi auttaa ihmisiä kommunikoimaan eri kielillä havaitsemalla yleisiä kielimalleja lauseissa, joita pyydät sitä kääntämään.

Lisäksi saatamme yhdistää eri palveluista ja laitteista kerättyjä tietoja edellä kuvattuihin tarkoituksiin. Jos esimerkiksi katsot videoita kitaransoittajista YouTubessa, saatat nähdä kitaratuntien mainoksen sivustolla, joka käyttää mainostuotteitamme. Tiliasetuksistasi riippuen toimintasi muilla sivustoilla ja muissa sovelluksissa voidaan yhdistää henkilötietoihisi Googlen palveluiden ja sen näyttämien mainosten parantamiseksi.

Jos muut käyttäjät tietävät sähköpostiosoitteesi tai muita tietoja sinusta, voimme näyttää heille julkisesti näkyvillä olevat Google-tilisi tiedot, kuten nimesi ja valokuvasi. Tämä auttaa ihmisiä tunnistamaan esimerkiksi sinulta tulevan sähköpostiviestin.

Pyydämme lupaasi ennen kuin käytämme tietojasi muihin kuin tässä Tietosuojakäytännössä kuvattuihin tarkoituksiin.

Tietosuojahallinta

Voit tehdä valintoja liittyen keräämiimme tietoihin ja niiden käyttötapoihin

Tässä osiossa kerrotaan tärkeimmistä asetuksista, joilla voit hallita tietosuojaasi kaikissa palveluissamme. Voit myös tehdä Yksityisasetusten tarkistuksen, jossa voit tutustua nopeasti tärkeimpiin tietosuoja-asetuksiin ja muokata niitä. Näiden työkalujen lisäksi tarjoamme myös erityisiä tietosuoja-asetuksia tuotteissamme – voit lukea lisää tuotteiden tietosuojaoppaasta.

Tietojen hallinnointi, tarkistaminen ja päivittäminen

Kun olet kirjautuneena sisään, voit aina tarkastaa ja päivittää tietoja käyttämissäsi palveluissa. Esimerkiksi Kuvat ja Drive on suunniteltu auttamaan sinua hallinnoimaan tietyn tyyppistä Googleen tallentamaasi sisältöä.

Loimme myös paikan, jossa voit tarkastella ja hallinnoida Google-tilillesi tallennettuja tietoja. Google-tilisi sisältää seuraavat:

Tietosuojahallinta

Toimintojen hallinta

Päätä, minkä tyyppisiä tapahtumia haluat tilillesi tallennettavan. Voit esimerkiksi ottaa käyttöön sijaintihistorian, jos haluat saada päivittäisen työmatkasi liikenne-ennusteita, tai voit tallentaa YouTube-katseluhistoriasi saadaksesi parempia videoehdotuksia.

Siirry toimintojen hallintaan

Mainosasetukset

Hallinnoi, millaisia mainoksia sinulle näytetään Googlessa ja Googlen kanssa mainosyhteistyötä tekevillä sivustoilla ja sovelluksissa. Voit muokata kiinnostuksen kohteitasi, valita käytetäänkö henkilötietojasi mainosten räätälöintiin ja ottaa tiettyjä mainospalveluita käyttöön tai poistaa niitä käytöstä.

Siirry Mainosasetuksiin

Tietoja sinusta

Määritä, mitä tietoja sinusta näkyy muille Google-palveluissa.

Siirry Tietoja sinusta ‑kohtaan

Jaetut suositukset

Valitse, näytetäänkö nimesi ja kuvasi toimintasi vieressä. Toimintoja ovat esimerkiksi mainoksissa näkyvät arvostelut ja suositukset.

Siirry jaettuihin suosituksiin

Jakamasi tiedot

Hallinnoi kenen kanssa tietojasi voidaan jakaa Google+ ‑tilisi kautta.

Siirry Jakamasi tiedot ‑kohtaan

Tietojen katselu- ja päivitystavat

Omat tapahtumat

Omat tapahtumat ‑kohdassa voit tarkastella ja hallinnoida tietoja, jotka luodaan käyttäessäsi Google-palveluita, esim. tietoja tekemistäsi hauista tai Google Play ‑käynneistäsi. Voit selata tapahtumia päivän ja aiheen perusteella ja poistaa niistä osan tai kaikki tapahtumat.

Siirry Omiin tapahtumiin

Google Hallintapaneeli

Google Hallintapaneelissa voit hallinnoida tiettyihin tuotteisiin liittyviä tietoja.

Siirry Hallintapaneeliin

Henkilötietosi

Hallinnoi yhteystietojasi, esim. nimeäsi, sähköpostiosoitettasi ja puhelinnumeroasi.

Siirry henkilötietoihisi

Kun olet kirjautunut ulos, voit hallinnoida selaimeesi tai laitteeseesi liittyviä tietoja, esimerkiksi:

  • Ei-sisäänkirjautuneena tehtyjen hakujen räätälöinti: Valitse, käytetäänkö hakutoimintaasi osuvampien tulosten ja suositusten tarjoamiseen.
  • YouTube-asetukset: Pysäytä ja keskeytä YouTube-hakuhistoriasi ja YouTube-katseluhistoriasi.
  • Mainosasetukset: Hallinnoi, millaisia mainoksia sinulle näytetään Googlessa ja Googlen kanssa mainosyhteistyötä tekevillä sivustoilla ja sovelluksissa.

Tietojen vieminen ja poistaminen

Voit viedä kopion Google-tilisi sisällöstä, jos haluat varmuuskopioida sen tai käyttää sitä Googlen ulkopuolisessa palvelussa.

Voit myös pyytää sisällön poistamista tietyistä Google-palveluista siihen soveltuvien lakien perusteella.

Voit poistaa tietosi seuraavasti:

Tämän lisäksi Tilin käyttämättömyydenhallinnan avulla voit sallia jollekulle toiselle pääsyn Google-tilisi osiin, jos et yllättäen voikaan käyttää tiliäsi.


Voit hallinnoida Googlen keräämiä tietoja myös muilla tavoilla, riippumatta siitä, oletko kirjautunut Google-tilille vai et:

  • Selainasetukset: Voit esimerkiksi määrittää selaimen ilmoittamaan, kun Google on asettanut evästeen selaimeesi. Voit myös määrittää selaimesi estämään kaikki evästeet tietystä verkkotunnuksesta tai kaikista verkkotunnuksista. Muista kuitenkin, että palvelumme tarvitsevat evästeitä toimiakseen oikein, esim. kieliasetustesi muistamiseen.
  • Laitetason asetukset: Laitteessasi saattaa olla asetuksia, jotka määrittävät, mitä tietoja keräämme. Voit esimerkiksi muokata sijaintiasetuksia Android-laitteellasi.

Tietojesi jakaminen

Milloin jaat tietojasi

Useissa palveluissamme on mahdollista jakaa tietoa muiden käyttäjien kanssa ja hallinnoida tietojen jakamistapaa. Voit esimerkiksi jakaa videoita YouTubessa julkisesti tai päättää pitää videosi yksityisinä. Muista, että julkisesti jakamasi tiedot voivat olla hakukoneiden, kuten Google Haun, käytettävissä.

Kun olet kirjautunut sisään ja teet tiettyjä toimintoja Google-palveluissa, esim. kirjoitat kommentin YouTube-videoon tai arvostelun Play-kappaleeseen, nimesi ja kuvasi näkyvät toimintasi vieressä. Saatamme näyttää näitä tietoja myös mainoksissa riippuen Jaetut suositukset ‑asetuksistasi.

Milloin Google jakaa tietojasi

Emme jaa henkilötietojasi yrityksille, organisaatioille tai Googlen ulkopuolisille henkilöille, paitsi seuraavissa tapauksissa:

Olet antanut luvan tietojen jakamiseen.

Jaamme henkilötietojasi Googlen ulkopuolisille tahoille, jos olet antanut luvan siihen. Jos esimerkiksi pyydät Google Homen kautta kyytiä kyydinjakopalvelusta, pyydämme lupaasi ennen kuin jaamme osoitteesi kyseisen palvelun kanssa. Pyydämme suostumustasi erikseen, kun kyse on arkaluonteisista henkilötiedoista.

Tiedot jaetaan verkkotunnuksen järjestelmänvalvojien kanssa.

Jos olet opiskelija tai työskentelet organisaatiossa, jossa käytetään Google-palveluita (esim. G Suitea), verkkotunnuksen järjestelmänvalvojalla ja tiliäsi hallinnoivilla jälleenmyyjillä on Google-tilisi käyttöoikeus. Heillä saattaa olla oikeus esimerkiksi

  • käyttää ja säilyttää tilillesi tallennettuja sähköpostiosoitteen kaltaisia tietoja
  • katsella tiliäsi koskevia tilastoja, kuten tilastoja asentamistasi sovelluksista
  • vaihtaa tilisi salasanan
  • jäädyttää tai sulkea tilisi
  • hankkia tilitietojasi toimiakseen sovellettavan lain tai asetuksen tai täytäntöönpanokelpoisen tuomioistuimen ratkaisun tai viranomaispäätöksen mukaisesti
  • rajoittaa mahdollisuuttasi muokata tai poistaa tietoja tai tietosuoja-asetuksia.

Tietoja käsitellään Googlen ulkopuolisissa palveluissa.

Toimitamme henkilötietoja konserniyhtiöillemme ja muille luotettaville yrityksille tai henkilöille, jotta ne voivat käsitellä tietoja puolestamme. Näiden tahojen tulee noudattaa ohjeitamme ja tietosuojakäytäntöämme sekä noudattaa asiaankuuluvia yksityisyys- ja tietosuojamenetelmiä. Käytämme palveluntarjoajia esimerkiksi asiakastuen tarjoamiseen.

Tietoja tarvitaan oikeudellisista syistä.

Jaamme henkilötietoja Googlen ulkopuolisille tahoille, jos vilpittömästi uskomme, että tietojen käyttö, säilyttäminen tai paljastaminen on tarpeen

  • toimiaksemme sovellettavan lain tai asetuksen taikka täytäntöönpanokelpoisen tuomioistuimen ratkaisun tai viranomaispäätöksen mukaisesti (jaamme tietoja viranomaisilta saamiemme pyyntöjen määristä ja tyypeistä Avoimuusraportissa)
  • sovellettavien Palveluehtojen täytäntöönpanemiseksi ja mahdollisten rikkomusten tutkimiseksi
  • petosten, suojausongelmien tai teknisten ongelmien havaitsemiseksi, estämiseksi tai käsittelemiseksi
  • Googlen, käyttäjiemme tai muiden ihmisten laillisten oikeuksien, omaisuuden ja turvallisuuden suojelemiseksi.

Voimme jakaa ei-henkilökohtaisia tunnistetietoja julkisesti ja kumppaneillemme, kuten julkaisijoille, mainostajille, kehittäjille tai oikeudenomistajille. Jaamme esimerkiksi tietoja julkisesti esitelläksemme palvelujemme yleistä käyttöä koskevia trendejä. Sallimme myös tiettyjen kumppaneiden kerätä tietoja selaimestasi tai laitteestasi omilla evästeillään tai vastaavilla tekniikoilla mainontaa ja mittausta varten.

Jos Google on osallisena fuusiossa tai yrityskaupassa tai sen omaisuus tai osa sen omaisuudesta taikka osa liiketoiminnasta muulla tavoin myydään, takaamme kyseisten järjestelyiden osana siirrettävien henkilötietojen luottamuksellisuuden ja ilmoitamme käyttäjille asiasta ennen henkilötietojen siirtämistä ja uuden tietosuojakäytännön soveltamista niihin.

Tietojen pitäminen turvassa

Palvelumme on suunniteltu suojaamaan tietosi

Kaikissa Google-tuotteissa on vahvat suojausominaisuudet, jotka suojaavat tietojasi jatkuvasti. Palveluidemme ylläpidosta saamamme käyttötiedot auttavat meitä havaitsemaan ja estämään automaattisesti tietoturvauhat, ennen kuin ne edes saavuttavat sinut. Jos havaitsemme jotain epäilyttävää, josta sinun on hyvä tietää, ilmoitamme siitä sinulle ja annamme ohjeita suojauksesi parantamiseen.

Pyrimme parhaamme mukaan suojaamaan sinua ja Googlea tietojen luvattomalta käytöltä, muuttamiselta, luovuttamiselta tai tuhoamiselta. Muutamia käyttämiämme suojaustapoja:

  • Salaamme datan pitääksemme sen yksityisenä siirron ajan.
  • Tarjoamme useita eri tietoturvaominaisuuksia, esim. Selaussuojan, Tietosuojatarkistuksen ja Kaksivaiheisen vahvistuksen, joilla voit suojata tiliäsi.
  • Arvioimme tietojen keräys-, tallennus- ja käsittelykäytäntöjämme sekä fyysisiä suojaustoimenpiteitämme järjestelmien luvattoman käytön estämiseksi.
  • Rajaamme henkilötietojen käyttöoikeuden Googlen työntekijöihin, sopimuskumppaneihimme ja muihin edustajiimme, jotka tarvitsevat näitä tietoja käsitelläkseen niitä puolestamme. Näitä henkilöitä sitoo salassapitovelvollisuus, jonka rikkominen saattaa johtaa esimerkiksi kurinpitotoimiin tai irtisanomiseen.

Tietojen vieminen ja poistaminen

Voit viedä kopion tiedoistasi tai poistaa ne Google-tililtäsi milloin tahansa.

Voit viedä kopion Google-tilisi sisällöstä, jos haluat varmuuskopioida sen tai käyttää sitä Googlen ulkopuolisessa palvelussa.

Voit poistaa tietosi seuraavasti:

Joissain tapauksissa säilytämme dataa rajoitetun ajan, kun sitä edellytetään liiketoiminta- tai oikeudellisista syistä. Voit lukea lisää Googlen datan säilytysajoista, mukaan lukien tietojen poistamiseen kuluvasta ajasta.

Pyrimme varmistamaan, että palvelumme suojaavat dataa tahalliselta tai vahingossa tapahtuvalta poistamiselta. Tämä johtaa viiveeseen sen välillä, kun poistat jotain ja kun sen kopiot on poistettu aktiivisista ja varmuuskopiojärjestelmistämme.

Lain vaatimukset ja yhteistyö viranomaisten kanssa

Tarkistamme tämän Tietosuojakäytännön säännöllisesti ja varmistamme, että käsittelemme tietojasi sen edellyttämällä tavalla.

Datansiirrot

Palvelimemme sijaitsevat eri puolilla maailmaa ja tietojasi voidaan käsitellä muualla kuin asuinmaassasi sijaitsevilla palvelimilla. Tietosuojalainsäädäntö ja suojauksen kattavuus vaihtelevat maiden välillä. Tietoihisi sovelletaan tämän käytännön mukaista suojaa riippumatta siitä, missä niitä käsitellään. Noudatamme lisäksi tiettyjä datansiirron oikeussääntöjä, esimerkiksi EU:n ja Yhdysvaltojen sekä Sveitsin ja Yhdysvaltojen välisiä Privacy Shield sopimuksia.

Jos saamme virallisia kirjallisia valituksia, vastaamme ottamalla yhteyttä valituksen tehneeseen henkilöön. Teemme yhteistyötä viranomaisten – esim. paikallisten tietosuojaviranomaisten – kanssa kaikkien sellaisten datan siirtämistä koskevien valitusten ratkaisemiseksi, joita ei voida ratkaista suoraan kanssasi.

Tietoja tästä käytännöstä

Milloin tätä käytäntöä sovelletaan

Tämä Tietosuojakäytäntö koskee kaikkia Google LLC:n ja sen konserniyhtiöiden, mukaan lukien YouTuben ja Androidin, tarjoamia palveluita, sekä kolmannen osapuolen sivustoilla tarjottavia palveluita, esim. mainospalveluita. Se ei koske palveluita, joihin sovelletaan erillisiä tietosuojakäytäntöjä, joihin tämä Tietosuojakäytäntö ei sisälly.

Tämä Tietosuojakäytäntö ei koske:

  • Muiden palveluitamme mainostavien yritysten ja organisaatioiden tietojenkäsittelyn käytäntöjä
  • Muiden yritysten tai yksilöiden tarjoamia palveluita, mukaan lukien mahdollisesti Google-palveluita sisältävät tuotteet tai sivustot, jotka näkyvät hakutuloksissasi tai joihin linkitetään palveluistamme

Tähän käytäntöön tehtävät muutokset

Muutamme tätä Tietosuojakäytäntöä ajoittain. Emme vähennä Tietosuojakäytännön sinulle antamia oikeuksia ilman erillistä lupaasi. Ilmoitamme aina edellisten muutosten julkaisupäivämäärän, ja voit halutessasi lukea arkistoituja versioita. Jos muutokset ovat olennaisia, ilmoitamme niistä näkyvämmin (joissakin palveluissa Tietosuojakäytännön muutoksista ilmoitetaan sähköpostitse).

Asiaan liittyvät tietosuojakäytännöt

Tietyt Google-palvelut

Seuraavat tietosuojailmoitukset sisältävät lisätietoja tietyistä Google-palveluista:

Muita hyödyllisiä lähteitä

Seuraavat linkit sisältävät hyödyllisiä lähteitä, joista voit lukea lisää käytännöistämme ja tietosuoja-asetuksista.

sinulle hyödyllisimmät mainokset

Jos esimerkiksi katsot leivontavideoita YouTubessa, saatat nähdä enemmän leipomiseen liittyviä mainoksia muualla verkossa. Saatamme myös käyttää IP-osoitettasi sijaintisi arvioimiseen, jotta voimme näyttää lähialueellasi sijaitsevan pizzerian mainoksen pizza-hakusanan tulosten yhteydessä. Lue lisää Google-mainoksista ja tiettyjen mainosten näkymisen syistä.

sinulle tärkeimmät ihmiset verkossa

Kun alat esimerkiksi kirjoittaa Gmailin vastaanottaja-, kopio- tai piilokopioriville osoitetta, sinulle ehdotetaan osoitteita, joita käytät eniten.

puhelinnumero

Jos lisäät puhelinnumerosi tilillesi, sitä voidaan käyttää useisiin tarkoituksiin eri Google-palveluissa asetuksistasi riippuen. Puhelinnumerosi avulla pääset esimerkiksi takaisin tilillesi, jos unohdat salasanasi, ihmiset löytävät sinut helpommin ja voivat ottaa sinuun yhteyttä sekä sinulle voidaan kohdistaa sopivampia mainoksia. Lisätietoja

maksutiedot

Jos esimerkiksi lisäät luottokortin tai muun maksutavan Google-tilillesi, voit käyttää sitä ostoksiin eri palveluissamme, esim. sovelluksia Play Kaupasta. Saatamme myös pyytää lisätietoja, esim. yritysverotunnusta, maksun käsittelyä varten. Joissain tapauksissa meidän on myös vahvistettava henkilöllisyytesi ja saatamme pyytää tietojasi tätä varten.

Saatamme myös vahvistaa ikäsi maksutietojen avulla, jos esimerkiksi olet ilmoittanut virheellisen syntymäpäivän, jonka mukaan et ole tarpeeksi vanha luomaan Google-tiliä. Lisätietoja

laitteet

Voimme esimerkiksi käyttää laitteidesi tietoja auttaaksemme sinua päättämään, millä laitteella kannattaa asentaa sovellus tai katsoa Google Playsta ostamasi elokuva. Käytämme näitä tietoja myös auttaaksemme sinua tilisi suojaamiseksi.

Google-sovelluksia sisältävä Android-laite

Google-sovelluksia sisältäviä Android-laitteita ovat muun muassa Googlen tai sen yhteistyökumppaneiden myymät laitteet, esim. puhelimet, kamerat, ajoneuvot, puettavat laitteet ja televisiot. Nämä laitteet käyttävät Google Play Palveluita ja muita valmiiksi asennettuja sovelluksia, esim. Gmailia, Mapsia, puhelimesi kameraa ja numerovalitsinta, tekstistä puheeksi ‑muunninta, näppäimistösyöttöä ja tietoturvaominaisuuksia.

Katselukerrat sekä sisältöön ja mainoksiin liittyvä toiminta

Keräämme tietoja esimerkiksi näyttökerroista ja mainoksia koskevista toimista kootaksemme yhteenvetoraportteja mainostajia varten. Niissä kerrotaan muun muassa, näytimmekö heidän mainoksensa sivulla ja näkikö käyttäjä todennäköisesti mainoksen. Voimme myös mitata muuta toimintaa, kuten hiiren siirtämistä mainoksen päälle tai toimintaasi sivulla, jolla mainos näytetään.

synkronoitu Google-tilisi kanssa

Chrome-selaushistoria tallennetaan tilillesi vain, jos olet ottanut käyttöön Chromen ja Google-tilisi synkronoinnin. Lisätietoja

palvelut puheluiden soittamiseen ja vastaanottamiseen sekä viestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen

Esimerkkejä tällaisista palveluista:

  • Google Hangouts kotimaan- ja ulkomaanpuheluiden soittamiseen
  • Google Voice puheluiden soittamiseen, tekstiviestien lähettämiseen ja puhelinvastaajan hallinnointiin
  • Project Fi liittymäsopimuksia varten

Laitteesi anturitiedot

Laitteessasi saattaa olla antureita, jotka helpottavat sijaintisi ja liikkeidesi ymmärtämistä. Esimerkiksi kiihtyvyysmittaria voidaan käyttää nopeuden määrittämiseen ja gyroskooppia menosuunnan määrittämiseen.

tietoja laitteesi lähellä olevista asioista

Jos käytät Googlen sijaintipalveluita Androidilla, voimme parantaa sijaintiin perustuvien sovellusten, esim. Google Mapsin, toimintaa. Jos käytät Googlen sijaintipalveluja, laitteesi lähettää Googlelle tietoja sen sijainnista, antureista (esim. akselerometri) sekä läheisistä radiomastoista ja Wi-Fi-tukiasemista (esim. MAC-osoite ja signaalin vahvuus). Kaikki nämä auttavat määrittämään sijaintisi. Voit ottaa Googlen sijaintipalvelut käyttöön laitteesi asetuksissa. Lisätietoja

yleisessä käytössä olevat lähteet

Saatamme esimerkiksi kerätä julkisesti verkossa tai muussa julkisessa lähteessä saatavilla olevia tietoja, jotta voimme kouluttaa Googlen kielimalleja ja kehittää Google Kääntäjän kaltaisia ominaisuuksia.

väärinkäytöltä suojaaminen

Kun saamme esimerkiksi tiedon tietoturvauhasta, voimme ilmoittaa sinulle, jos uskomme tilisi vaarantuneen ja auttaa sinua suojaamaan tilin.

mainos- ja tutkimuskumppaneiden puolesta tarjotut palvelut

Mainostajat voivat esimerkiksi lähettää dataa kanta-asiakaskorttiohjelmistaan ymmärtääkseen mainoskampanjansa tuloksia. Tarjoamme koottuja raportteja vain mainostajille, jotka eivät paljasta yksittäisten ihmisten tietoja.

palveluiden toimittaminen

Esimerkkejä tietojen käytöstä palveluidemme toimittamiseen:

  • Lähetämme laitteellesi määritetyn IP-osoitteen avulla pyytämäsi tiedot, esim. lataamme YouTube-videon.
  • Laitteellasi oleviin evästeisiin tallennettujen yksilöllisten tunnisteiden avulla voimme tunnistaa sinut henkilöksi, jolla on lupa käyttää Google-tiliäsi.
  • Google Kuviin lähettämiesi kuvien ja videoiden avulla voimme auttaa sinua luomaan albumeita, animaatioita ja muita jaettavia luomuksia. Lisätietoja
  • Vastaanottamasi lennon vahvistussähköpostin perusteella voidaan luoda Gmailissa näytettävä lähtöselvityspainike.

palvelun toiminnan varmistaminen

Tarkkailemme esimerkiksi järjestelmiämme jatkuvasti tarkistaaksemme, että ne toimivat oikein. Jos löydämme ongelman tietystä ominaisuudesta, ennen ongelman alkamista kerättyjen toimintatietojen tarkastelu auttaa meitä korjaamaan sen nopeammin.

parannusten tekeminen

Käytämme esimerkiksi evästeitä analysoidaksemme, mitä ihmiset tekevät palveluissamme. Tämä analyysi voi auttaa meitä kehittämään parempia tuotteita. Siitä voimme havaita, että tietyn tehtävän suorittaminen vie liian kauan tai vaiheiden suorittaminen tuottaa vaikeuksia. Näin voimme suunnitella kyseisen ominaisuuden uudelleen ja parantaa tuotetta kaikille.

yksilöidyt hakutulokset

Kun olet kirjautunut Google-tilillesi ja Verkko- ja sovellustoiminta ‑asetus on käytössä, voimme näyttää sinulle osuvampia hakutuloksia historiasi ja muissa Google-tuotteissa tekemiesi asioiden perusteella. Voit lukea lisää täältä. Saatat saada yksilöityjä hakutuloksia myös ollessasi kirjautuneena ulos. Jos et halua tämän tasoista haun yksilöintiä, voit hakea ja selata yksityisesti tai poistaa käytöstä uloskirjautuneen hakujen yksilöinnin.

räätälöidyt mainokset

Saatat nähdä myös räätälöityjä mainoksia, jotka perustuvat mainostajalta saatuihin tietoihin. Jos esimerkiksi ostit jotain mainostajan sivustolta, he voivat käyttää kyseisen ostoskerran tietoja sinulle sopivien mainosten näyttämiseen. Lisätietoja

arkaluonteiset luokat

Näytämme sinulle räätälöityjä mainoksia aiheista, joiden uskomme kiinnostavan sinua toimintasi perusteella. Saatat esimerkiksi nähdä ruoanlaittoon tai lentomatkailuun liittyviä mainoksia. Emme käytä aiheita tai näytä räätälöityjä mainoksia, jotka liittyvät arkaluontoisiin luokkiin, esim. rotuun, uskontoon, seksuaaliseen suuntaukseen tai terveyteen. Ja edellytämme samaa myös mainostajilta, jotka käyttävät palveluitamme.

tietoja voidaan linkittää

Google Analytics perustuu ensimmäisen osapuolen evästeisiin, mikä tarkoittaa, että Google Analyticsin asiakas on määrittänyt evästeet. Järjestelmiemme avulla Google Analyticsista saatu data voidaan linkittää kolmannen osapuolen evästeisiin, jotka liittyvät muilla verkkosivustoilla vierailuihin. Mainostaja saattaa esimerkiksi haluta käyttää Google Analytics ‑dataansa osuvampien mainosten luomiseen tai liikenteensä tarkempaan analysointiin. Lisätietoja

turvallisuus ja luotettavuus

Esimerkkejä tietojesi käytöstä palveluidemme turvallisuuden ja luotettavuuden ylläpitämiseen:

  • IP-osoitteiden ja evästeiden kerääminen ja analysointi automatisoidun väärinkäytön estämiseksi. Väärinkäyttöä voi tapahtua monilla eri tavoilla. Esimerkkejä ovat roskapostin lähettäminen Gmailin käyttäjille, rahan varastaminen mainostajilta mainoksien vilpillisten klikkauksien avulla tai sisällön sensurointi hajautetun palvelunestohyökkäyksen (DDoS-hyökkäys) avulla.
  • Gmailin Viimeinen toiminta tällä tilillä ‑ominaisuuden avulla voit selvittää, käyttääkö joku sähköpostiasi luvatta. Tämä ominaisuus näyttää Gmailin viimeisimmän käyttökerran tiedot, kuten käyttäjän IP-osoitteen, siihen liittyvän sijainnin sekä ajan ja päivämäärän. Lisätietoja

väärinkäytön havaitseminen

Kun havaitsemme järjestelmissämme roskasisältöä, haittaohjelmia, laitonta sisältöä tai muita käytäntöjämme rikkovia väärinkäytöksiä, saatamme poistaa tilin käytöstä tai ryhtyä muihin tarvittaviin toimenpiteisiin. Voimme myös joissain tapauksissa ilmoittaa rikkomuksesta asianmukaisille viranomaisille.

keräämiemme tietojen yhdistäminen

Esimerkkejä keräämiemme tietojen yhdistämisestä:

  • Kun olet kirjautunut Google-tilillesi ja teet Google-haun, sinulle näytetään hakutuloksia julkisesta verkosta sekä hakuusi liittyviä tietoja muista Google-tuotteistasi, kuten Gmailista tai Google Kalenterista. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi kuvasi ja tulevien lentojesi tai hotelli- ja ravintolavaraustesi tila. Lisätietoja
  • Jos olet ollut henkilöön yhteydessä Gmailin välityksellä ja haluat lisätä hänet Google Docs ‑dokumenttiin tai Google Kalenterin tapahtumaan, Google helpottaa sitä täydentämällä automaattisesti sähköpostiosoitteen, kun alat kirjoittaa hänen nimeään. Tämä ominaisuus helpottaa asioiden jakamista tuntemiesi ihmisten kanssa. Lisätietoja
  • Google-sovellus voi käyttää muihin Google-tuotteisiin tallentamaasi dataa näyttääkseen sinulle räätälöityä sisältöä asetustesi mukaisesti. Jos hakujasi on esimerkiksi tallennettu verkko- ja sovellustoimintaasi, Google-sovellus voi näyttää toimintasi perusteella uutisia ja muita tietoja kiinnostuksen kohteistasi, esim. urheilutuloksia. Lisätietoja
  • Jos linkität Google-tilisi Google Homeen, voit hallinnoida tietojasi ja hoitaa asioita Google Assistantin avulla. Voit esimerkiksi lisätä tapahtumia Google Kalenteriin, nähdä päivän aikataulun, pyytää tulevan lentosi tilapäivityksiä tai lähettää tietoja, kuten reittiohjeita puhelimeesi. Lisätietoja

toimintasi muilla sivustoilla ja muissa sovelluksissa

Nämä toimintatiedot voivat olla peräisin Google-palveluiden, esim. Chromen synkronoinnin tai Googlen kumppanisivustojen tai ‑sovellusten käyttämisestä. Monet verkkosivustot ja sovellukset tekevät yhteistyötä Googlen kanssa parantaakseen sisältöään tai palveluitaan. Verkkosivusto voi esimerkiksi käyttää mainospalveluitamme (esim. AdSensea) tai analyysityökaluja (esim. Google Analyticsia) tai se voi upottaa muuta sisältöä (esim. YouTube-videoita). Nämä palvelut voivat jakaa tietoja toiminnastasi Googlelle, ja tiliasetuksistasi ja käyttämistäsi tuotteista riippuen (esimerkiksi kumppanin käyttäessä Google Analyticsia yhdessä mainospalveluidemme kanssa) nämä tiedot voidaan yhdistää henkilötietoihisi.

Lue lisää siitä, kuinka Google käyttää tietojasi, kun käytät kumppaneidemme sivustoja tai sovelluksia.

Googlen yhteistyökumppaniksi ryhtyminen

Googlen kanssa mainosyhteistyötä tekeviä sivustoja ja sovelluksia on yli kaksi miljoonaa. Lisätietoja

tietyt Google-palvelut

Voit esimerkiksi poistaa blogisi Bloggerista tai omistamasi Google Sites ‑sivuston Google Sitesista. Voit myös poistaa sovelluksista, peleistä ja muusta Play Kaupan sisällöstä kirjoittamiasi arvosteluita.

oikeanlainen toiminta pohjautuu evästeisiin

Esimerkiksi lbcs-eväste mahdollistaa useiden Google Docs ‑dokumenttien avaamisen samassa selaimessa. Jos tämä eväste estetään, Google Docs ei toimi oikein. Lisätietoja

oikeusprosessit ja lainvoimaiset viranomaisten pyynnöt

Kuten muutkin teknologia- ja viestintäyritykset, Google saa jatkuvasti pyyntöjä luovuttaa käyttäjätietoja viranomaisilta ja tuomioistuimilta ympäri maailman. Tärkein periaatteemme pyyntöihin reagoimisessa on yksityisyytesi ja tietojesi suojaaminen Googlen palveluissa. Lakiosastomme tarkastaa jokaisen pyynnön, ja pyrimme usein rajoittamaan pyynnön laajuutta, jos tietoja pyydetään tarpeettoman paljon tai virheellisesti. Saat lisätietoja Avoimuusraportista.

trendien näyttäminen

Tietyn hakutermin yleistyminen palvelussamme voi tarjota tärkeää tietoa ajankohtaisista trendeistä. Google Trends kerää näytteitä Google-hauista arvioidakseen hakujen suosiota tietyllä ajanjaksolla ja julkistaa koottuja tuloksia. Lisätietoja

tietyt yhteistyökumppanit

Sallimme esimerkiksi YouTube-sisällöntuottajien ja ‑mainostajien tehdä yhteistyötä mittausyritysten kanssa, jotta he saavat lisätietoja YouTube-videoidensa tai ‑mainostensa yleisöstä evästeiden tai muiden vastaavien tekniikoiden avulla. Toinen esimerkki ovat myymäläsivujemme kauppiaat, jotka selvittävät evästeiden avulla, miten monta eri ihmistä näkee heidän tuotetietonsa. Lue lisää näistä yhteistyökumppaneista ja siitä, kuinka he käyttävät tietojasi.

Eri puolilla maailmaa sijaitsevat palvelimet

Meillä on esimerkiksi palvelinkeskuksia eri puolilla maailmaa, jotta voimme pitää tuotteemme jatkuvasti käyttäjien saatavilla.

kolmannet osapuolet

Käsittelemme tietojasi esimerkiksi raportoidaksemme oikeuksien haltijoille käyttötilastoja heidän sisältönsä käytöstä palveluissamme. Saatamme myös käsitellä tietojasi, jos ihmiset hakevat nimeäsi ja näytämme hakutuloksissa sivustoja, jotka sisältävät sinusta julkisesti saatavilla olevia tietoja.

asianmukaiset turvatoimet

Saatamme esimerkiksi anonymisoida tai salata dataa varmistaaksemme, että sitä ei voida linkittää muihin tietoihin sinusta. Lisätietoja

tarkastukset ja parannukset

Analysoimme esimerkiksi, mitä ihmiset tekevät nähtyään mainoksen, jotta voimme parantaa mainostemme tehokkuutta.

Palveluiden yksilöinti

Saatamme esimerkiksi näyttää Haun etusivulla Google Doodlen, joka liittyy asuinmaasi tapahtumaan.

Yhteistyökumppanit

Konserniyhtiö on yhteisö, joka kuuluu Googlen yritysryhmään, mukaan lukien seuraavat kuluttajapalveluja EU:ssa tarjoavat yritykset: Google Commerce Ltd, Google Payment Corp ja Google Dialer Inc. Lue lisää yrityspalveluja EU:n alueella tarjoavista yrityksistä.

Algoritmi

Prosessi tai sääntöjoukko, jota tietokone noudattaa suorittaessaan ongelmanratkaisutoimintoja

Sovellustietojen välimuisti

Sovellustiedon välimuisti on laitteen tietojen tallennuspaikka. Sen avulla esimerkiksi verkkosovellusta voidaan käyttää ilman internetyhteyttä. Myös sovelluksen suorituskykyä voidaan parantaa mahdollistamalla nopeampi sisällön lataus.

Selaimen verkkotallennustila

Selaimen verkkotallennuksen avulla verkkosivustot voivat tallentaa dataa laitteen selaimeen. Kun paikallinen tallennustila on käytössä, dataa voidaan tallentaa käyttökertojen välillä. Data on siis saatavilla silloinkin, jos selain suljetaan ja avataan uudelleen. HTML 5 on yksi verkkotallennuksen mahdollistavista tekniikoista.

Evästeet ja vastaavat teknologiat

Eväste on pienikokoinen tekstitiedosto, joka lähetetään tietokoneeseesi, kun käytät verkkosivustoa. Kun käytät sivustoa uudelleen, sivusto tunnistaa selaimesi tämän evästeen avulla. Evästeet voivat sisältää käyttäjän asetuksia ja muita tietoja. Voit määrittää selaimesi asetukset niin, että kaikki evästeet torjutaan tai evästeen lähettämisestä ilmoitetaan. Kaikki verkkosivustojen toiminnot tai palvelut eivät kuitenkaan välttämättä toimi kunnolla ilman evästeitä. Lue lisätietoja siitä, miten Google käyttää evästeitä ja miten Google käyttää evästeitä ja muuta dataa käyttäessäsi yhteistyökumppaniemme sivustoja ja sovelluksia.

Laite

Laitteella tarkoitetaan tietokonetta, jolla voidaan käyttää Googlen palveluja. Laitteita ovat esimerkiksi tietokoneet, tabletit, älykaiuttimet ja älypuhelimet.

Ei-henkilökohtaiset tiedot

Nämä ovat tietoja, jotka on tallennettu käyttäjistä niin, ettei yksittäistä käyttäjää voi enää tunnistaa niiden perusteella.

IP-osoite

Jokaisella internetiä käyttävällä laitteella on yksilöllinen tunnistenumero, jota kutsutaan nimellä IP-osoite. Nämä numerot määritetään yleensä maantieteellisen alueen mukaan. Näin ollen IP-osoitteesta voi yleensä päätellä maan, josta laite käyttää internetiä.

Kuvapistetunniste

Pikselitagi sijoitetaan verkkosivustolle tai sähköpostiviestiin. Tämän tekniikan tarkoitus on seurata tiettyjä toimintoja, kuten verkkosivuston käyttöä tai sähköpostiviestin avaamista. Pikselitageja käytetään usein yhdessä evästeiden kanssa.

Henkilötiedot

Nämä ovat meille antamiasi tietoja, joista voimme tunnistaa sinut, esimerkiksi nimi, sähköpostiosoite tai laskutustiedot. Niihin sisältyy myös muu data, jonka Google voi yhdistää edellä mainittuihin tietoihin, esimerkiksi Google-tiliisi liitetyt tiedot.

Arkaluonteiset henkilötiedot

Nämä henkilötiedot voivat olla esimerkiksi luottamuksellisia terveystietoja tai rotuun, etniseen alkuperään, poliittisiin näkemyksiin, uskontoon tai seksuaalisuuteen liittyvää tietoa.

Palvelinlokit

Kuten useimmat verkkosivustot, palvelimemme tallentavat automaattisesti sivustoillamme käyneiden käyttäjien tekemät sivupyynnöt. Nämä palvelinlokit sisältävät yleensä tekemäsi verkkopyynnön, koneesi IP-osoitteen, selaimesi tyypin, selaimesi kielen, pyyntösi päivämäärän ja ajan sekä yhden tai useamman evästeen selaimesi tunnistamista varten.

Tyypillinen lokimerkintä, jossa hakusana on "autot", näyttää tältä:

123.45.67.89 - 25/Mar/2003 10:15:32 -
http://www.google.com/search?q=cars -
Firefox 1.0.7; Windows NT 5.1 -
740674ce2123e969
  • 123.45.67.89 on internetpalveluntarjoajan antama IP-osoite. Käyttäjän ja palveluntarjoajan välisestä palvelusopimuksesta riippuen palveluntarjoaja voi antaa eri osoitteen joka kerta, kun internetyhteys muodostetaan.
  • 25/Mar/2003 10:15:32 on kyselyn päivämäärä ja aika.
  • http://www.google.com/search?q=cars on pyydetty URL-osoite ja sisältää hakukyselyn.
  • Firefox 1.0.7; Windows NT 5.1 on käytetty selain ja käyttöjärjestelmä.
  • 740674ce2123a969 on sen yksilöllisen evästeen tunnus, joka tälle tietokoneelle annettiin ensimmäisen Google-käynnin yhteydessä. (Käyttäjät voivat poistaa evästeitä. Jos käyttäjä on poistanut evästeen tietokoneesta edellisen Google-käyntinsä jälkeen, hänelle annetaan uusi yksilöllinen evästetunnus, kun hän käy seuraavan kerran Google-sivustolla tällä samalla tietokoneella.)

Yksilölliset tunnisteet

Yksilöllinen tunniste on merkkijono, jonka avulla kyseinen selain, sovellus tai laite erotetaan muista. Tunnisteen pysyvyys ja käyttötavat sekä käyttäjän nollaamismahdollisuudet vaihtelevat tunnisteen mukaan.

Yksilöllisiä tunnisteita voidaan käyttää moniin eri tarkoituksiin, esimerkiksi turvallisuuden parantamiseen ja petosten paljastamiseen, sähköpostilaatikon ja muiden palvelujen synkronoimiseen tai yksilöllisten mainosten tarjoamiseen. Esimerkiksi evästeisiin tallennetut yksilölliset tunnisteet auttavat sivustoja näyttämään sisältöä selaimessa valitsemallasi kielellä. Voit määrittää selaimesi asetukset niin, että kaikki evästeet torjutaan tai evästeen lähettämisestä ilmoitetaan. Lue lisää siitä, miten Google käyttää evästeitä.

Muissa käyttöympäristöissä kuin selaimissa yksilöllisiä tunnisteita käytetään tietyn laitteen tai laitteella olevan sovelluksen tunnistamiseen. Mainostunnusta esimerkiksi käytetään tarjoamaan kohdistettua mainontaa Android-laitteille. Yksilöllisiä tunnuksia hallinnoidaan laiteasetuksista. Laitteeseen voi myös liittää yksilöllinen tunnisteen valmistusvaiheessa, esimerkiksi IMEI-numeron matkapuhelimeen. Tällaisia tunnisteita kutsutaan universaaleiksi yksilöllisiksi tunnisteiksi (UUID). Laitteen yksilöllisen tunnisteen avulla voimme voimme räätälöidä palvelumme laitteellesi tai selvittää palveluidemme laitekohtaisia ongelmia.